Bet�lt�s...
Betöltés...

Ápolástechnika

 

Ha a legrosszabb időpontban megy tönkre a kézidarabja az nagyon bosszantó tud lenni - főleg ha nincs tartalék darabja. Ilyenkor a munka félbeszakadhat, ami idő és anyagi veszteséggel jár, nem beszélve a presztízsvesztéssel.

Smiley A meghibásodásért a legtöbb esetben a nem megfelelő ápolás, karbantartás, olajozás a felelős.

Gyakran előforduló probléma a fogászati kézidarabok eldugulása. A legtöbb esetben a BIOFILM lerakódása okozza a bosszantó gondot. A WL-cid és WL-clean sprayk használatával orvosolható a kézidarabok eldugulása. Eltávolítja a fogpor, nyál, vér, BIOFILM és egyébb szerves és szervetlen anyagokat a kézidarabok spray-víz és spray-levegő kapillárisaiból.

tisztito spray

Alkohol mentes tisztító spray, könyökdarabok valamint turbinák spray-víz és spray-levegő kapilláris tisztitásra.
Alkalmazása:
A megfelelő kézidarab specifikus fejjel minden kezelés után fújjon  be kétszer 3-5 másodpercig és hagyja hatni 1-2 percig. Ezután WL-dry-al szárítsa meg és olajozza az alábbi módon.

 

A Fő kérdés(ek) az hogy, mivel, mikor és hogyan olajozza kézidarabját???

 

Mivel?

KaVo sprayw&h service oil

Fokozott figyelmet kell fordítani a Spray minőségére (tévhit az, hogy mindegy csak olaj legyen). Egyes "olajozó Spray-k" károsítják a tömítéseket, műanyagokat így használat több kárt okoz, mint hasznot! Én a KaVo és W&H Spray-k használatát javaslom. Ezek az olajozók teljesen szintetikus nagy tisztaságú kenőanyagot tartalmaznak. Használatával megnövelhetők a turbinák, gyorsítók, könyökdarabok, egyenesek, luftmotorok és levegős depurátorok élettartama.

Mikor?

Nem elég a megfelelő olajozó Spray, ha nem megfelelő időközönként van használva. A turbina és a gyorsító 20 perc használat után igénylik a kenőanyag pótlását. Ugyanis a nagy fordulatszámnál “kiszárad” a csapágy, olaj nélkül felmelegszik, és szinte megég a belseje.  A gyors fordulatú kézidarabok esetén, a befogó patron tisztán tartásának céljából, mindenképpen szükséges a hetente egyszeri, fúró helyére történő befújás. A többi darabon naponta egyszera rendelés végén, a lemosást és letakarítást követőenfeltétlenül szükséges az olajozást elvégezni

Hogyan ápol?

W&H olajozo adapter1W&H olajozo adapter kezidarabW&H olajozo adapter multiflexW&H olajozo adapter roto quick

 

Sokan ennél a résznél rontják el. A kenőanyagot pontosan a csapágyakhoz kell eljuttatni. Ezt kézidarab specifikus sprayfejekkel érhetjük el. (Turbinát és könyökdarabot lehetetlen ugyanazon sprayfejjel szakszerűen olajozni!) Minden márkának külön olajozóspray csatlakozása van. Fontos a megfelelő használata. Az alábbi grafikával remélem, segítek eligazodni a sprayfejek között.


 1. Egyenes és könyök darabokhoz
 2. Fix csatlakozós turbina és luftmotorhoz
  Valamint fúróbefogó tisztításhoz.
 3. W&H Roto Quickcsatlakozású
  turbina, m.motor, scaler
 4. KaVo Multiflexcsatlakozáshoz
 5. A-dec LWcsatlakozáshoz
 6. Midwestcsatlakozáshoz
 7. Bien-Air Unifixcsatlakozáshoz
 8. NSK Machcsatlakozáshoz
 9. NSK QD-Jcsatlakozáshoz
 10. Sironacsatlakozáshoz
 11. StarDental Hiflocsatlakozáshoz

Automataolajozók

NSK Care3Plus, Sprayrotor, Quattrocare, Asistina használata számos előnnyel jár:

 • Gazdaságos
 • pontosan annyit adagol, amennyi optimális
 • nem lesz olajos a környezet
 • tisztítja a víz-levegő csatornákat is.

 

nsk automata olajozo

  Az Ön Kézidarabjai hosszú élettartamának kulcsa a Care3Plus.
A meghajtásos karbantartó-rendszer garantálja az alapos tisztítást és kenést NSK és más gyártmányok turbinái, valamint kézi- és könyökdarabjai számára. Az automata olajozó átöblíti a hűtővíz- és levegőcsatornákat is.

Tárolás


A szakszerű ápolás elengedhetetlen a kézidarabok megfelelő és hosszantartó működéséhez.

 

Medical Plus Service Kft
Orvostechnikai szakértelem